26 Mart 2010 Cuma

2010 YAZININ SAÇ MODASI!!





2010 Yaz sezonunda genel olarak doğal görünümlü ve özgün saçlar moda. Yapılmış da, sanki yapılmamış gibi duran!

Bu ilkbahar ve yaz herkes salınarak dolaşacak..at kuyrukları olacak herkes:) At kuyruğu gecede,davette, günlük yaşamda çok kolay uygulanabilir bir model..Her kıyafete uyabilecek ve de zarif bir görüm kazandıran..kulaklarınız kepçe değilse zarif bir görüntünüz olacak bu bahar ve yaz.:)

Dağınık,sıkı,yandan hertürlü şekliyle bu yaz kuyruklarımızı sallayacağız..Spor bir kıyafetimizle dağınık bir at kuyruğu gayet hoş olacaktır,gece kıyafetinde ise sıkı bir at kuyruğu zarif duracaktır,atkuyruğunu örgüler katarak da çeşitlendirebiliriz..ben en çok dağınık ve kahküllü modelleri beğeniyorum şirin bir hava katıyor...Özel davetlere katılırken saçlarınızı at kuyruğu modelinde şekillendirerek hem şık hem de zarif görünebilirsiniz. Takma kahkül kullanarak saç modelinize ve yüz ifadenize yenilik kazandırabilirsiniz.İşte evde kendiniz yapabileceğiniz pratik at kuyruğu modeli:

1. Saçlarınıza hacim kazandırmak için hafif nemliyken saç uçlarına ve diplerine bolca köpük sürüp fön makinesiyle kurutun.

2. Saçınızı yandan, enseden ya da tepeden lastik tokayla toplayın.

3. Saç lastiğini gizlemek için at kuyruğunda bir tutam saç alıp tokanın etrafını sarın ve firketeyle tutturun.

4. Saçlarınızın ön kısmını şekillendirmek için takma kahkül kullanabilir, perçemlerinize krepe yapabilirsiniz.

Ünlülerin at kuyruğu saç modelleri; size yeni fikirler için ilham kaynağı olabilir.

22 Mart 2010 Pazartesi

SAÇ ÇIKARAN ŞAMPUANLARA DİKKAT !



Çare diye sunulan ürünlerin bilinmeyen yüzü
Bilinçsiz kullanım yüz ve vücutta kıllanmaya sebep olabilir

Hem yurtiçinde hem yurtdışında muhtelif şampuanlar saç dökülmesine karşı tüketiciye en iyi kolay ve acısız çözüm olarak sunulmakta. Bu ürünlerden bazılarının gerçkten faydalı olduğu ve saç miktarıyla kalitesini arttırdığı doğrudur ancak fiziksel etkisi olan her yöntem gibi bu uygulamanın da yan etkileri vardır.

Amerikan Kozmetik Cerrahi Derneği geçen ay doktorları ve hastaları uyararak saç çıkartan şampuanları kullanırken aynen bebeklerde olduğu gibi sadece başın yıkanmasını, yıkama işleminde şampuanın vücuda gelmemesine dikkat edilmesini önermiştir.

Bu acil nitelikteki bilgi ve uyarının gönderilme sebebi saç çıkartan şampuanların uygulama esnasında, bilhassa da durulanırken yüzünüze ve vücudunuza temas etmeleri halinde kıllanmaya sebep olduğu vakaların tespit edilmesi ve bu vakaların artmasıdır. Amerika ‘da saç çıkartıcı şampuan kullanan hastalarda yüz kıllanmasında çok fazla bir artma gözlenmiştir.

Saç çıkartan bir şampuan kullanıyorsanız saçların durulanma suyunun bile vücutla temas etmemesi konusunda hassas olunmasını tavsiye eden Amerikalı doktorlar ya başın berberlerde olduğu gibi arkaya doğru ya da daha rahat etmek için duş esnasında öne doğru eğilerek yıkanmasının yan etkilerden korunmak için yeterli olacağını söylüyorlar.

17 Mart 2010 Çarşamba

SAÇ BOYAMA! KİMYASAL YA DA ORGANİK?

Değişiklik saçla başlıyor…
Kadınların çoğu aynaya baktığında kendinde bir değişiklik görmek istiyor. Bunun da en popüler yolu saç rengini değiştirmek.

Kimyasal boyalar mı yoksa doğal boyalar mı, hangisini seçmeli? Saç rengini değiştirmek, beyazları gizlemek yada sadece bir ışıltı yaratmak için en uygun saç boyası nasıl seçilir? Hangi metoda öncelik tanınmalı? Saç sağlığına hasar vermeden nasıl kullanmak lazım? İşte aradığınız bütün cevaplar burada!

Doğal boyaların özelliği, sentez ile elde edilmiş boyalara oranla çok daha ufak moleküllerden oluşmasıdır. Bu özellik onların saç telinin tümüne ve özellikle saç telini oluşturan kabuğa nüfuz etmelerini sağlar. Böylece direkt boyaların yaptığı gibi saç renginin geneliyle bütünleşirler.

Doğal boyalar şampuanlamayla yok olur. Düzenli olarak kullanılırsa yoğunlukları artar; çünkü saçta halen var olan boyanın üstüne tutunurlar. Böylece doğal boyalar, saçın genel bütünlüğünü bozmadan saç renginin sabit tutulabilmesi açısından yararlıdır.

Kimyasal boyalara oranla daha uzun bir bekleme süresiyle uygulanmalıdırlar. Bu müddet genellikle bir saat olmasına rağmen, her şey saçınızın doğal rengi ve kalitesine bağlı olarak dikkatle uygulanmalıdır. Örneğin açık renk saçta “havuç turuncusu” gibi bir sonuç istenmiyorsa, uygulama süresi kısa tutulmalıdır.

Kimyasal boyalar saçı değiştirmez. Doğrudan saç telinin dış yüzeyine sabitlenirler. Boya negatif, saç pozitif yüklü olduğundan birbirlerine mıknatıs gibi yapışarak saça sabitlenirler.

Bu boyalar saçın renginin açılmasına veya beyaz saçların örtülmesine izin vermez ancak saçta yansımalar sağlar. Etkileri birkaç (genellikle 6-8) şampuanlamadan sonra hafifler. Oksidasyon bazlı boyalardan daha iyi tolere edilirler.

Kalıcı boyalar olarak bilinen oksidasyon bazlı boyalar saç teline nüfuz eder. Bunlar, saçın ve özellikle saça rengini veren melaninin yapısını değiştirir. Bu boyalar iki bileşik ile iş birliği halinde etkilerini gösterir: oksijenli su (oksidan) ve amonyak (alkalin). Amonyak, saç teline kimyasal boyanın girmesine izin verecek şekilde saçın kabuğunu açar. Kabuklar açıldıktan sonra amonyak uçar.

12 Mart 2010 Cuma

SAÇ İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR!


Yanlış: Saçları uçlarından sık sık kestirmek daha hızlı uzamasını sağlar.
Doğru: Saçlar kestirseniz de kestirmeseniz de yaklaşık olarak 1,5 cm uzar. Saçlar yazın belki daha çok uzayabilir ama bunun makasla değil hormonlarla ilgisi vardır. Saçlarınızı uçlarından aldırmak sadece daha iyi bir görünüm sağlar.

Yanlış: Stres saçlarınızı dökebilir!
Doğru: Saçlarınız hemen hemen her zaman günde 50 ila 120 tel arasında dökülür. Boşanma, işinizi kaybetme, sağlıkta bozulma gibi büyük stres faktörleri belki birkaç tel daha saç kaybetmenize neen olabilir. Dökülmeye neden olan diğer etkenler ise hamilelik veya antibiyotiklerdir. Dökülen saçların yerine yenirleri birkaç hafta sonra kesinlikle yeniden çıkacaktır.

Yanlış: Şampuanı değiştirmek saçlarınızı daha sağlıklı yapar!
Doğru: Bu tez gerçekçi gelse de uzmanlar sadece buna güler. Hiçbir ürün saç telleri arasındaki farklılıkları gideremez. Favori şampuanınız saçlarınızda her zaman aynı etkiyi gösterir. Eğer yağlı saçlarınız varsa veya çabuk kirlenen saçlarınız varsa, iki haftada bir bunu gideren şampuanlar kullanabilirsiniz.

Yanlış: Eğer beyaz bir saçı kopartırsanız o bölgede daha çok beyaz saç oluşur.
Doğru: Bu doğru değildir ancak beyaz saçı kopartmak da kötü bir alışkanlıktır. Saç köklerine zarar verebilir, enfeksiyona neden olabilir veya iz bırakabilir.

Yanlış: Saçlarına fön çekmezsen veya sarmazsan daha sağlıklı olur.
Doğru: Bigudiler 5 dakika içinde saçlarınızı şekillendirir ve hareketlendirir. Şimdilerde saçı koruyan şekillendirme yöntemleri oldukça yaygın.

Yanlış: Gerçekten temiz saçlara sahip olmak için; Saçlarını iyice köpürtmen, durulaman ve tekrar etmen gerekir.
Doğru: Bir kez yıkamak saçınızın yeterince temiz olmasını sağlar.

Yanlış: Saçlarınızı soğuk suyla köpürterek yıkamak saç tellerinize parlaklık verir.
Doğru: Bu sizi uyandırabilir ama saçlarınızın daha parlak görünmesine faydası olmaz.

Yanlış: Saç boyatmak büyük zararlara neden olabilir.
Doğru: Evde veya güzellik salonlarında kullanılan bugünün ürünleri, saçları zayıflatmaz. Önemli olan saçlarınızı iyi boyayabilecek veya perma yapabilecek profesyonel biri tarafından uygulanmasıdır.

Yanlış: Bazı cilt bakım ürünleriyle saçlarınızı dipten uca iyileştirebilirsiniz..
Doğru: Çatlaklar için olan ürünler sadece çatlak için kullanılır. Balmumu veya silikon içeren bu ürünlerin faydası yoktur. Saçlarınızın sadece daha kolay şekil almasını sağlar ve yumuşatır.

Yanlış: Her gün saçlarınızı en az 100 kere fırçalamalısınız.
Doğru: Saçlarınızı sadece şekillendirmek için fırçalayın. Fazla fırçalamak saç tellerinizin zayıflamasına neden olabilir.

11 Mart 2010 Perşembe

Saç Şeklinizi Değiştirmek Mi İstiyorsunuz???!!!










Ünlü yıldızlar saçlarını nasıl değiştirdi?

Dünyaca ünlü kuaförlere giden ünlülerin saç değişimleri size fikir verebilir.

Victoria Beckham


Eylül ayında Victoria Beckham, kısa saç kesimiyle dikkatleri yine üzerine çekmeyi başardı. Onu takip eden kadınlar hemen kuaförlere koşarak saçlarını onun gibi kestirdi. Siz de saçlarınızı kısaltmak istiyorsanız ve yüz şekliniz onun gibiyse bu modeli deneyebilirsiniz.

Jessica Biel
Yıla pilatinyum renklerle başlayan Jessica Biel, yaz döneminden kahverengi saçlarına geri döndü. Frederic Fekkai ve stilis Adir Abergel ile çalışan Biel, saçlarının bu rengini ve sağlığını korumak için haftalık bakım yaptırdığını belirtiyor.

Leighton Meester
Kısa ve koyu kahverengi saçlarını ek yaptırarak uzattı, rengini değiştirdi ve dalgalı olarak kullanmaya başladı. The Gossip Girl''ün saçları aslında omuzlarına kadar. Uzun saç oldukça yakışmış.

Beyonce
Ocak''ta, Beyonce''un saçları oldukça uzun, koyu kahverengi ve kıvırcıktı.Bir aydan daha kısa bir süre sonra Grammy ödül töreninde saçlarını kısaltmış ve rengini değiştirmiş olarak karşımıza çıktı. Şimdilerde bu rengi kullanan güzel yıldız, düz saçı tercih ediyor.

Taylor Momsen
Yeni okul yılı, yeni saç! Gossip Girl''ün yıldızı Taylor Momsen sarı saçlarını asitmetrik bir kesimle kullanmayı tercih etti. Bu model onu canlandırdığı tatlı Jenny görüntüsünden çıkararak asi genç formatına soktu.

Gwyneth Paltrow
Iron Man''in promosyonuna katılan Gwyneth Paltrow uzun sarı saçlarını omuzlarına kadar kestirdi. Güzel aktrise kısa saçları daha çok yakıştı ve modern bir görüntü kazandırdı. Saçlarla beraber kıyafetleri de değişti, daha modernleşti.

Camilla Belle
Sadece geçen ay Camilla Belle uzun düz saçlarını Elizabeth Taylor''ın stilinde kestirdi ve çok doğru bir seçim yaptı. Camilla''yı oldukça değiştiren bu yeni kesim, onu daha gençleştirdi, bohem bir havadan elegan bir görüntüye kavuşturdu.

Christina Ricci
Christina Ricci, bob ve perçemli, saçaklı saç kesimini ünlüler dünyasında kullanılmasını sağlayan yıldızlardan biri.. Ancak şimdilerde saçlarını yine uzattı ve biraz rengini değiştirdi. Bu saç stili onun görüntüsünü daha yumuşattı ve onu daha büyük gösterdi. Güzellik uzmanları bu saç stilinin gelecek sezonun trendi olacağını düşünüyor.

10 Mart 2010 Çarşamba

Saçınıza Özen Gösterin, En Az 10 Yaş Gençleşin !!




Günümüzde kadınlar daha güzel ya da genç görünebilmek için estetik operasyonlar yaptırıyor. Oysa uzmanlara göre, sağlıklı ve bakımlı saçlar botoks’tan bile etkili bir gençleştirici niteliğe sahip. Saç uzmanları, saçlarının kıymetini bilen bir kadınının olduğundan 10 yaş genç görünebileceğini iddia ediyor. İşte saçınıza toka olacak bazı tüyolar…..

SPREY KULLANMAYIN
Kadınlar saç spreyi kullanmaktan mümkün olduğunca uzak durmalı. Spreylerle kaskatı hale getirilmiş saçların doğallıktan uzak bir görüntü sergilemektedir. Bu spreyler saçı kaskatı yapmakla kalmıyor, kadınların daha yaşlı görünmelerine de yol açmakta.

ARAYA GÖLGE ATIN
Uzmanlar saç renginin yaşlandıkça koyulaştığını söylüyor. Bu nedenle de kadınlara röfle ya da balyaj yoluyla saçlarına ışık katmalarını öneriyor. Ancak şiddetli renk değişikliklerinin kişinin ten rengiyle ters düşen durumlar yaratabileceği unutulmamalıdır.

KAT KAT KESTİRİN
Araştırmalara göre, elektriklenmiş saçlar bir kadının bakışlarına olduğundan 4 yaş daha olgun bir hava katıyor. Saçta elektriklenmeye yol açan etkenlerin başında kırıklar geliyor. Kimi kadınlara uzun, kimilerine ise kısa saçın yakışırken katlı saçlar kadınlara genç ve modern bir hava katmakta.

ATKUYRUĞU ŞART
Asla modası geçmeyecek saçlar listesinde at kuyruğu modeli gelmektedir. Bu saçın kadınlara genç ve seksi bir görüntü kattığını belirten uzmanlar ekliyor: "Yüzünüzün şekline göre atkuyruğunuza gerginlik verebilirsiniz. Bantlı modelleri seçebileceğiniz gibi, yandan atkuyruğu da yapabilirsiniz.

BEYAZLARI GİZLEYİN
Kimi kadınlar kendiliğinden beyazlamış ya da griye çalmış saçları farklı bir tarz olarak görseler de uzmanlar bu tür renklerin kadınlara sert bir hava verdiği görüşünde birleşiyor. Ancak yaşı kaç olursa olsun saçlardaki beyazlar kadını olduğundan daha büyük göstermekte.

SAÇINIZIN HACMİNİ KORUYUN
Saçlar yaşlandıkça seyrekleşir ve hacim kaybeder. Bu sorunun önüne geçebilmek için saç bakım ürünleri ve şampuanları kullanılmalı. Ayrıca hafif bukleli formlar verilerek de saçlar olduğundan daha gür ve hacimli gösterilebilir.

8 Mart 2010 Pazartesi

İNCE TELLİ SAÇLAR NE İSTER?


Hemen hemen her kadının saçlarıyla problemi vardır. Özellikle ince telli saçlar, hacimsiz olmaları ve kolay şekil almamaları açısından oldukça zahmetlidir.

İnce telli saçlar, genelde zayıf ve sönük olurlar. Şekillendirmek de zordur ince telli saçları.İnce telli saçlar cesaret ister. Ancak ince telli saçlara hacim kazandırmak, güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak zor değildir.

İşte sizlere ince telli saçların bakımı hakkında ipuçları:

1. Saçlarınızı omuzlarınızdan aşağıya uzatmayın; zekice kesilmiş katlar saçınızı daha kalın göstererek hareket kazandırır.

2. Saçınızı yıkadıktan sonra havluyla iyice suyunu alın. Daha sonra saçınızı öne doğru atarak saçlarınızı kurutun, böylece saçlarınız ters yöne doğru kuruyacak ve daha kabarık gözükecektir.

3. Saçların hacimli durmasında saç kesminin de büyük önemi vardır. Örneğin kare bir kesim hacim eksikliğini daha da belirginleştirir. Oysa kısa yada orta uzunlukta katlı kesimler, ince saçı daha dolgun gösterir. Yüz şeklinize uygun bir perçem de iyi fikirdir.

4. Saçlarınızı süsleyeceğiniz değişik taçlarla da ince telli saçınızı dolgun gösterebilirsiniz.

Neden Saçlarımızı Boyatıyoruz?


Bayanlar Neden saçlarını boyatır?
Deyince insanların aklına ilk olarak ya moral bozukluğundan ya da saç renginden sıkılıp yeni modeller denemek isteyen bayanlar gelir aklımıza.

Bayanlar moral bozukluğundan dolayı genelde kendilerini kuaförlere atarlar. Onlar için kuaförler rahatlama moral depolama yeri olarak da adlandırabilir. Sevgilisinden ayrılan kocasıyla kavga eden kendisini güzellik merkezlerine atamaktadırlar fakat kendilerine uygun saç rengi ve saç şekilleri de kararsız kalırlar. Çünkü o zaman bir arayış içinde olurlar değişiklik ararlar kendilerinde.

Oysa ki saç rengi seçimi saç modeli deneyim ister öyle gelişi güzel aa bu renk çok güzel bende denemeliyim diye düşünülmemelidir.

Her kadın aynaya baktığında kendinde bir değişiklik görmek ister. Bunun da en kolay yolu saçının rengini değiştirmektir. Kadınlar değişiklik ve yenilik ister. Yaz gelince saç renkleri daha parlak ve canlı olsun isterler, sonbahar gelince toprak rengiyle kırmızı ve bakır tonlara kaçarlar, kış gelince renkler ve giyim tarzı da değişir, bahar gelince bir kıpırdanma olur.

Değişiklik ister kadın. Ve saçlarına en yakıştığını düşündüğü rengi uygular. Kadınlar hemen gidip saçlarının arasına sarımsı, karamel tonlar katarlar, hem yaza da hazırlık başlar böylece, yavaş yavaş açılan saç tonları sarıya döner. Kimi zaman çekici gözükmek kimi zaman kendini iyi hissetmek ister ve saçları gelir aklına.

Kadın vücudunda saç, güzelliğe güzellik katan bir parçadır. Bu nedenle, saçımıza ve saç sağlığımıza özen göstermemiz gerekmektedir.

SAÇLARINIZ KIRILIYOR MU,HİÇ PARLAMIYOR MU, ŞEKLE Mİ GİRMİYOR,YOKSA KEPEKLENDİN Mİ?



İnsan derisi sürekli yenilenir, sertleşen deri hücresi atılır ve yerine yeni hücreler göreve başlar. Deri hücreleri 4 haftada bir yenilenir. Şayet bazı faktörler bu hücre yenilenmesini hızlandırırsa ortaya kepek çıkar.


Kepek sayıları 1000'e varan baş derisi hücrelerinin birbirine yapışması ile ortaya çıkar. Kepeğin saçlar ve gömlek üzerindeki görünümü ise belidir.


Kepeklenmenin Sebepleri:
Stres, hormon anormallikleri, yanlış beslenme, yanlış şampuan kullanma vb. faktörlerdir. Birleşiminde izopropilalkol içeren şampuan, jöle (stiling) ve saç spreyleri baş derisini kurutur. Böylece deri hücreleri aşırı çoğalır ve kepek oluşur.


Kepek ve Mantarlar:
Baş derisinin kepeklenmesi mantarlar için, özelliklede maya mantarları için ideal bir beslenme alanı oluşturur. Mantarların derinin üst tabakasına yerleşmesi iltihaplanmaya sebep olur ve buda kaşıntıya, kaşıntıda mantarlar daha geniş bir alana yayılır. Mantarların yayılması stres, alkol kullanımı, beyaz unlu ve şekerli besinler nedeniyle immün sistemi zayıflar. Böylece mikroplarla mücadele zorlaşır.


Kepeğe karşı tedbirler:
1-) Saçları sıcak yıkama ve kurutma iyi değildir.
2-) Baş derisini kurutucu şampuan kulanılmamalıdır.
3-) Baş derisini sıcak şekilde tutacak şapka ve terlik kullanılmamalıdır.
4-) Çok sert taranmamalı
5-) Yağlı besinlerden uzak durulmalı
6-) Tarak veya fırçayı her gün yıkamak gerekir.
7-) Siyah çay ve kahve yerine şifalı bitki çayları içilmelidir.