1 Nisan 2010 Perşembe

SAÇ BAKIMI NASIL YAPILMALI ?




Evde doğal saç bakımı yapmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.Bu bakımı haftada 1-2 kez yapmanız hem saçlarınızı güçlendirir hemde saçlarınızın dökülmesini önler.

1.Saçlarınız saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın.Saç tipinize uygun şampuan yağlı,kuru yada normal seçeneklerinden biri olacaktır.


2. Saçlarınız çok fazla dökülüyorsa ve güneşten dolayı saç rengi açılıyorsa anti oksidan içeren saç ürünleri kullanın.Anti oksidanlar saçın yıpranmasını engelleyerek saçın doğal yapısına kavuşmasına yardımcı olurlar.

3. Saçlarınız normal ve dökülme yoksa saçlarınızı banyodan sonra hemen kuRulamayın biraz bekleyin kendi kendine kurusun 30-45 dk sonra kurutabilirsiniz.Çünkü nemli saç daha kırılgan ve dayanıksız olacaktır.

4.Saçlarınıza jöle briyantin vb kozmetik ürün uygulayacaksanız mutlaka uçlarına uygulayın ve akşam yatmadan önce mutlaka yıkayın.

5. Saçlarınızı boyarken kaliteli marka boya kullanmaya özen gösterin.Boyalı saç daha sağlam gibi gözükse de bu sadece boyanın içeriği saçı sık boyatmak saçın cansız kalmasına sebep olabilir.Organik boya kullanmaya özen gösterin.

6. Saçlarınızı sık tarakla taramak kopmalarına neden olabilir bunu önlemek için daha seyrek ve tahta tarak kullanın.

2 yorum:

  1. Benimde bakıma ihtiyacım var görünce bi aklıma geldi:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Bloguma gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim :) Bende sık sık saçlarıma bakım yapıyorum. Boyadığım için buna ihtiyaç var.

    YanıtlaSil