8 Mart 2010 Pazartesi

Neden Saçlarımızı Boyatıyoruz?


Bayanlar Neden saçlarını boyatır?
Deyince insanların aklına ilk olarak ya moral bozukluğundan ya da saç renginden sıkılıp yeni modeller denemek isteyen bayanlar gelir aklımıza.

Bayanlar moral bozukluğundan dolayı genelde kendilerini kuaförlere atarlar. Onlar için kuaförler rahatlama moral depolama yeri olarak da adlandırabilir. Sevgilisinden ayrılan kocasıyla kavga eden kendisini güzellik merkezlerine atamaktadırlar fakat kendilerine uygun saç rengi ve saç şekilleri de kararsız kalırlar. Çünkü o zaman bir arayış içinde olurlar değişiklik ararlar kendilerinde.

Oysa ki saç rengi seçimi saç modeli deneyim ister öyle gelişi güzel aa bu renk çok güzel bende denemeliyim diye düşünülmemelidir.

Her kadın aynaya baktığında kendinde bir değişiklik görmek ister. Bunun da en kolay yolu saçının rengini değiştirmektir. Kadınlar değişiklik ve yenilik ister. Yaz gelince saç renkleri daha parlak ve canlı olsun isterler, sonbahar gelince toprak rengiyle kırmızı ve bakır tonlara kaçarlar, kış gelince renkler ve giyim tarzı da değişir, bahar gelince bir kıpırdanma olur.

Değişiklik ister kadın. Ve saçlarına en yakıştığını düşündüğü rengi uygular. Kadınlar hemen gidip saçlarının arasına sarımsı, karamel tonlar katarlar, hem yaza da hazırlık başlar böylece, yavaş yavaş açılan saç tonları sarıya döner. Kimi zaman çekici gözükmek kimi zaman kendini iyi hissetmek ister ve saçları gelir aklına.

Kadın vücudunda saç, güzelliğe güzellik katan bir parçadır. Bu nedenle, saçımıza ve saç sağlığımıza özen göstermemiz gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder