10 Mart 2010 Çarşamba

Saçınıza Özen Gösterin, En Az 10 Yaş Gençleşin !!




Günümüzde kadınlar daha güzel ya da genç görünebilmek için estetik operasyonlar yaptırıyor. Oysa uzmanlara göre, sağlıklı ve bakımlı saçlar botoks’tan bile etkili bir gençleştirici niteliğe sahip. Saç uzmanları, saçlarının kıymetini bilen bir kadınının olduğundan 10 yaş genç görünebileceğini iddia ediyor. İşte saçınıza toka olacak bazı tüyolar…..

SPREY KULLANMAYIN
Kadınlar saç spreyi kullanmaktan mümkün olduğunca uzak durmalı. Spreylerle kaskatı hale getirilmiş saçların doğallıktan uzak bir görüntü sergilemektedir. Bu spreyler saçı kaskatı yapmakla kalmıyor, kadınların daha yaşlı görünmelerine de yol açmakta.

ARAYA GÖLGE ATIN
Uzmanlar saç renginin yaşlandıkça koyulaştığını söylüyor. Bu nedenle de kadınlara röfle ya da balyaj yoluyla saçlarına ışık katmalarını öneriyor. Ancak şiddetli renk değişikliklerinin kişinin ten rengiyle ters düşen durumlar yaratabileceği unutulmamalıdır.

KAT KAT KESTİRİN
Araştırmalara göre, elektriklenmiş saçlar bir kadının bakışlarına olduğundan 4 yaş daha olgun bir hava katıyor. Saçta elektriklenmeye yol açan etkenlerin başında kırıklar geliyor. Kimi kadınlara uzun, kimilerine ise kısa saçın yakışırken katlı saçlar kadınlara genç ve modern bir hava katmakta.

ATKUYRUĞU ŞART
Asla modası geçmeyecek saçlar listesinde at kuyruğu modeli gelmektedir. Bu saçın kadınlara genç ve seksi bir görüntü kattığını belirten uzmanlar ekliyor: "Yüzünüzün şekline göre atkuyruğunuza gerginlik verebilirsiniz. Bantlı modelleri seçebileceğiniz gibi, yandan atkuyruğu da yapabilirsiniz.

BEYAZLARI GİZLEYİN
Kimi kadınlar kendiliğinden beyazlamış ya da griye çalmış saçları farklı bir tarz olarak görseler de uzmanlar bu tür renklerin kadınlara sert bir hava verdiği görüşünde birleşiyor. Ancak yaşı kaç olursa olsun saçlardaki beyazlar kadını olduğundan daha büyük göstermekte.

SAÇINIZIN HACMİNİ KORUYUN
Saçlar yaşlandıkça seyrekleşir ve hacim kaybeder. Bu sorunun önüne geçebilmek için saç bakım ürünleri ve şampuanları kullanılmalı. Ayrıca hafif bukleli formlar verilerek de saçlar olduğundan daha gür ve hacimli gösterilebilir.

1 yorum:

  1. selam öncelikle,güzel bilgiler paylaşım için teşekkürler,
    şu en üst resimdeki,sarı saça bayıldım bende ne zamandır sarı saça dönmek istiyorum ama cesaret edemiyorum saçımda hafif kızıllık var öyle olması için kaç aşama gerekli veya neler yapılmalı vb.ile ilgili bilgin varmı canım paylaşırsan sevinirim sevgiler

    YanıtlaSil